Champagne

Champagne, ja tak - og helst i rigelige mængder! Man ser mousserende vin fra stort set alle verdens vinregioner med respekt for sig selv. Det er dog kun bobler fra det franske Champagne område der må kaldes for champagne. Det er dermed en etiket man kun ser på de fineste bobler. Den lange tilblivelse af champagne starter med en basisvin, som i Champagne (Frankrig) er fremstillet af enten pinot noir, chardonnay eller Pinot Meunier. Det meste Champagne laves på en blanding af både druesorter og årgang - det kaldes Non Vintage Champagne. Vintage Champagne er modsat vin fra én årgang - og så står der årstal på etiketten. En sjov detalje når man snakker champagne er, at der skal 160 kg druer til 100 liter basisvin til champagne. Før basisvinen hældes på flaske tilsægges Tirage; en gærblanding samt præcis 24 gram sukker per liter basisvin. Gærblandingen samt sukker skaber boblerne, som gør Champagne til champagne. Velbekomme, du ved nu lidt omkring hvordan champagne bliver til! Vi har fundet den bedste champagne fra danske vinbutikker. Hos Vinico elsker vi selv et godt glas champagne, men er bestemt ikke champagne-snobber!

+630 produkter
Sortering:
Størst besparelse i %
Viser 16 ud af 639 produkter