Aperol Spritz opskrift på sommercocktail - sådan gør du!

Få den bedste Aperol Spritz opskrift lige her hos Vinico. Jeg guider dig her i artiklen til den bedste orange sommercocktail, som du kan mikse og servere for dine gæster på under 2 minutter! Lad dig også gerne inspirere af min alternative Aperol Spritz opskrift med sodavand o.l. Alt sammen her i artiklen, læs med!

Aperol Spritz opskrift på sommercocktail - sådan gør du!

🥇Dagens tilbud på aperol

Aperol Spritz opskrift

Den perfekte Aperol Spritz opskrift - sådan laver du den orange sommercocktail på under 2 minutter!

Færdig på 00:02 • 5 stjerner fra 27 anmeldelser

Ingredienser

  • 1,5 dl Aperol
  • 1,5 dl mousserende vin
  • Isterninger
  • 2 appelsinskiver
  • Danskvand

Fremgangsmåde

  • Læg isterninger i et glas
  • Hæld mousserende vin i glasset
  • Hæld nu Aperol likør i glasset
  • Rør forsigtigt rundt i glasset med en ske
  • Afslut med et par halve appelsinskiver i glasset som garnish

Hvad er en Aperol Spritz drink?

Den populære Aperol Spritz drink er genopstået og rimer nu mere på sol og sommer frem for mormordrink fra 50’erne. De seneste par år er netop denne drink blevet den absolut mest instagrammede drik. Du kan umuligt have kørt gennem dine sociale medier uden og være stødt på den farverige sag af af en italiensk sommerdrink en gang eller to.

Aperol Spritz har fået den danske cocktail scene til og blomstre - og med garanti skabt grundlag for et nyt kapitel i de fleste cocktailbarer-, caféer o.l. udskækningssteders liv. Det er en drink det danske folk har taget til sig!

Aperol Spritz er mindst ligeså populær som øl

Det forholder sig efterhånden med Aperol Spritz, som vi kender det fra rosévin, at enhver kan drikke den flotte dink med god stil in mente.

Førhen var det øl der var den sikre vinder, men denne drink har taget kampen op. Værtshuse og alkohol-udskænkningssteder landet over langer det ene Aperol Spritz fyldte glas over disken efter det andet. Det samme Aperol-fænomen ser man på diverse cocktailbarer - her bestilles der ligeså den populære drink i stor stil!

Sol og sommer med Aperol

Som tidligere nævnt i artiklen har vi danskere efterhånden placeret Aperol Spritz i en position, der gør den til synonym med sommer og sol. Det er ikke mange år siden, at drinken der ren ren mormordrink fra tilbage i 50’erne - fik sin genoprejsning og fornyede succes.

Sol og sommer kræver læskende drikke med høj drinkability - og et look der tiltaler alle aldre. Den position har Aperol Spritz taget. Uden tvivl.

Så hvad enten den står på musikfestival, en strandtur eller måske blot godt selskab i haven, på terrassen eller altanen - så vil du kunne servere en Aperol Spritz drink.

En sommercocktail for begyndere

Opskriften på en Aperol Spritz sommercocktail er noget af det mest simple i verden. Her er virkelig tale om en drink til begyndere - og alle andre der måske ikke har den store cocktail-erfaring.

Til Aperol Spritz opskriften skal du bruge to ingredienser; Aperol og mousserende vin. Det kunne f.eks. være en prosecco.

Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af drinken kan du have isterning og et par appelsinskiver til garnish klar. Disse to ingredienser vil selvsagt køle drinken og tilføre den måde udseende og lidt ekstra god smag fra appelsinen.

Bland de to ingredienser sammen (Aperol + mousserende vin) - tilføj evt. isterninger og appelsinskiver. Værsgo’; du har nu lavet den bedste sommer cocktail på under to minutter!

Sådan gør du drinken mindre bitter/sød

Er du gået udenom den populære sommerdrik pga. smagen? Måske du er en af dem, som synes at Aperol har en ldit for bitter / sød smag? I så fald får du her et tip jeg selv har fået fra en bartender - gi’ den et skud danskvand. Danskvand minimerer den bitre / søde smag.

Har du tilføjet isterninger i din Aperol cocktail vil disse også, når de smelter - udvande den bitre smag.

Hvor kommer Aperol fra?

Aperol Spritz er en cocktail-klassiker der har sin oprindelse i Italien. Det er først gennem de sidste par år at den bitre sommercocktail har fået sig et anseeligt comeback på de danske barer, caféer og restauranter.

Drinken er på kort tid blevet synonym med den perfekte start på et godt måltid og en god aften i godt selskab.

Aperol Spritz med hvidvin

Man kan sagtens lave en Aperol Spritz med hvidvin! Jeg vil foreslå, at du bruger en tør en af slagsen for og matche den bitre smag fra den farverige likør bedst muligt.

Fremgangsmåden og opskriften på Aperol Spritz med hvidvin er den samme…

Aperol Spritz med spumante

Spumante er en sød mousserende vin, som vil gå fint i spænd med den bitre smag i en Aperol Spritz cocktail.

Opskrift og fremgangsmåde er den samme; forbered dig blot på en smagsoplevelse der tangerer mere i den søde retning frem for den bitre.

Aperol Spritz med sodavand

Ønsker du en lettere Aperol Spritz opskrift der ikke er så bitter - så kan du blande likøren op med sodavand. Jeg ville vælge en ‘neutral sodavand’, f.eks. Sprite eller tonicvand.

Hæld isterninger i glasset sammen med sodavand og afslut drinken med Aperol likør.

Du får en anden smagsoplevelse og alt efter blandingsforhold formentlig også en lavere alkoholprocent i den færdige Aperol drink med sodavand

FAQ - ofte stillede spørgsmål om Aperol Spritz

Aperollikør smager i sig selv af appelsin og rabarber med en snert af bitterhed.

Alkoholprocenten i Aperol er 11%.

Du kan bruge Cava, Cremant, Sekt, Prosecco o.l. mousserende vine.

Aperol er en likør.

2 ingredienser: Aperol-likør og mousserende vin. Bland sammen, server!

Aperol-likør og mousserende vin. Evt. isterninger og appelsinskiver.

Luigi og Silvio Barbieri har opfundet Aperol-likøren. De opfandt likøren i 1900-tallet, men det var først i 1950’erne at den slog igennem som Aperol Spritz cocktail.

Campari fremstiller Aperol-likøren.

Ja. Du kan også prøve Cava, Cremant, Sekt eller andre mousserende vine.

Aperol kan købes online til de bedste priser.

Bedøm denne artikel
40 stemmer, gennemsnit 4.7 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 7. juli 2020.