Bedste Vinabonnement 2020: Sådan får du den bedste vinoplevelse

Bedste Vinabonnement 2020: Sådan får du den bedste vinoplevelse

Med et vinabonnement får du adgang til den bedste vin fra et hav af forskellige vingårde. Der findes flere forskellige typer af vinabonnement. Med nogle vin abonnementer får man automatisk tilsendt en kasse med vin hver måned, og med andre får man adgang til vin til kostpris. Det bedste vinabonnement til netop din smag afhænger af hvad du ønsker det skal kunne.

Bedste Vinabonnement 2020: Sådan får du den bedste vinoplevelse

Overblik over vinabonnement muligheder

Her hos Vinico har jeg samlet de bedste danske vinbutikker og gået i dybden med hvilke forskellige abonnementer med vin man kan finde derude. Håber er, at du finder det bedste vinabonnement til din smag!

Jeg har taget udgangspunkt i tesen om, at vælger man denne type af produkt - er man interesseret i vin, vil opleve noget nyt og måske udfordres lidt. Nogle vil gerne have tilsendt nye flasker måned efter måned og lade butikken bestemme hvad man får, og andre ønsker mere kontrol og fleksibilitet i deres vinabonnement. Jeg har fundet tre forskellige måder hvorpå, at man kan købe vin og få nye oplevelser med gode dråber:

  • Et klassisk vinabonnement hvor man hver måned får tilsendt nye flasker med den bedste vin
  • Et vinabonnement hvor man får adgang til køb af vin til kostpris
  • En vin smagekasse man modtager én gang

Det bedste vinabonnement

Jeg har selv nydt det klassiske vinabonnement fra flere forskellige forhandlere. Jeg har købt og nydt store mængder af den bedste vin fra Winefamly. Jeg har prøvet et hav af forskellige smagekasser med vin.

Jeg kommer dog altid tilbage til, at jeg selv vægter fleksibilitet meget højt. Jeg gider ikke et abonnement der ikke kan ændres og hvor jeg ender med vine jeg aldrig selv ville have købt.

Jeg elsker nye oplevelser med vin, og det gælder både rødvin, hvidvin og rosévin, og jeg er absolut ingen vinsnob. Jeg har i enkelte vin abonnementer, af typen hvor jeg fik en kasse leveret hver måned, lidt følt, at der måske blot var fyldt op med en lidt for billig vin - fordi der altså jo skulle være f.eks. 6 flasker i kassen. Det er synd og ødelægger en god oplevelse med vin.

Det bedste vinabonnement jeg selv har oplevet er Winefamly. Her betaler man et fast beløb per måned og har så fri adgang til en lang række af forskellig vin til kostpris. De har med tiden også fået en lang række spiritus og meget, meget mere.

Der er ingen tvivl om, at vinpriser for de fleste kan være et lidt diffust emne - dette gælder også for jeg selv. Om en flaske vin skal koste 50 kr. eller 250 kr. skal jeg ikke gøre mig ekspert på. Jeg har ofte valgt ud fra deres toplister med vin, og dermed bestilt det antal flasker jeg ønskede.

Det har altid fungeret upåklageligt!

Sådan fungerer et klassisk vinabonnement

Det klassiske vinabonnement er et hvor man betaler et beløb per måned og får tilsendt et vist antal flasker vin. For nogen er den type abonnement det bedste vinabonnement, og for andre er det ikke. I sidste ende er det nok smag og behag.

Fordelen ved denne type abonnement er dog, at man hver måned får tilsendt et par udvalgte vine, som ofte har en god historie eller på anden vis er nøje udvalgt af butikken. Der kan også være tale om vine fra en vinbonde, som butikken har et specielt godt øje til.

Jeg har selv afprøvet en række forskellige vinabonnementer i den her retning og har været fint tilfreds med det tilsendte. Man er dog ikke så fleksibel i antallet af flasker mad modtager, og man får ofte kun én af hver flaske. Når jeg køber vin online plejer jeg altid og bestille minimum to af hver flaske vin, da jeg så kan vende tilbage til den.

Vinabonnement med vin til kostpris

Vin til kostpris kræver indtjening på andre parametre, og her kommer et vinabonnement i spil. Man ser det hos f.eks. Winefamly, der tilbyder denne mulighed. Man betaler et fast beløb per måned og får så adgang til deres store udvalg af dråber.

Et stort plus ved denne type af vinabonnement er, at man altid selv kan bestemme hvilke flasker og hvor mange af hver, som man ønsker og modtage. Et minus kan dog være, at man betaler et abonnement uanset om man bestiller drikkevarer eller ej i en given måned.

Vin smagekasser er det nye ‘vinabonnement’

En vin smagekasse er måske ikke hvad man direkte kan forbinde med et vinabonnement, men oplevelsen er nogenlunde den samme; man får en kasse med nøje udvalgte vine, som hver og en har sin egen historie.

Jeg har selv af flere gange og med stor, stor succes bestilt en rosévin smagekasse og virkelig fået smæk for skillingen. Det var gennem Den Sidste Flaske, at jeg bestilte en smagekasse hvori der var forskellige typer af rosé, herunder pink mousserende vin - den var meget populær herhjemme!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 4. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 19. juli 2020.

Du vil måske også læse om...

Mousserende vin: Hvad betyder brut, sec, demi sec osv.?

Mousserende vin: Hvad betyder brut, sec, demi sec osv.?

af Tobias, skribent & vinentusiast
Skal den mousserende vin være brut, sec, demi sec eller noget helt fjerde? Hvad er forskellen på de forskellige...
Hold vinen kold i sommervarmen, få vores 5 tips lige her!

Hold vinen kold i sommervarmen, få vores 5 tips lige her!

af Tobias, skribent & vinentusiast
At holde vinen kold i sommervarmen kan være noget af en bedrift. Vi har nok ikke opfundet den dybe tallerken, men vi har...
Sød vin? Se de 5 bedste søde vine lige her!

Sød vin? Se de 5 bedste søde vine lige her!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Sød vin er meget mere end blot vin proppet med sødme. Går man i dybden med de søde vine vil man opleve hvordan...
Er der forskel på stille vin & mousserende vin?

Er der forskel på stille vin & mousserende vin?

af Tobias, skribent & vinentusiast
Du er formentlig allerede bekendt med, at nogle vine har bobler og dermed går under betegnelsen mousserende vin....