Hvor meget vin & alkohol må man drikke?

Hvor meget vin & alkohol må man drikke?

Solen skinner, humøret er højt og der mangler lige én flaske vin, én pakke grillpølser eller andet godt fra supermarkedet førend aftenen er fuldendt. Det er i sådan en situation, at du bør kende grænsen for hvornår du har indtaget for meget alkohol til, at du må begive dig ud på et køretøj, motoriseret eller ej. Bliv klogere her i artiklen på hvor meget vin og alkohol man må drikke.

Hvor meget vin & alkohol må man drikke?

Derfor er det vigtig og lade nøglerne ligge!

Alkohol og køretøjer, motoriseret eller ej - hører aldrig nogensinde sammen. Solen står højt henover det danske sommerland og de bedste rosévine flyder i lind strøm i fin sammensurium med de bedste sommervine, som er nøje udvalgt til selskabet man befinder sig i.

Du ved det formentlig allerede godt, men nu slår jeg lige et ekstra slag for og lade nøglerne ligge til både bil og cykellås - når man har indtaget alkohol. Spring gerne let og elegant over dette indlæg hvis du allerede har helt styr på hvor meget alkohol man må drikke, hvor mange genstande Sundhedsstyrelsen maksimalt anbefaler til mænd og kvinder per uge og ikke vil læse mere om alkoholgrænser...

Jeg elsker også selv kold vin på en varm sommerdag, og nyder den gerne i godt selskab - så ingen løftede pegefingre herfra hvis vi deler denne passion. Vi skal dog lade nøglerne ligge!

Lyt til Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsens anbefalinger er udarbejdet på baggrund af grundig forskning. At opholde sig i et rum med andre der er klogere end end selv, har altid været et godt tip - slå dig i sædet og lyt en ekstra gang på Sundhedsstyrelsen!

Der er ingen påvist sundhedsmæssig gevinst af og indtage alkohol, men det vidste du formentlig allerede. Alkohol er med andre ord den rene gift for kroppen, men alligevel har i danskere (specielt de unge blandt os) år efter år slået rekord i vores indtag af alkohol.

Så meget alkohol må du maksimalt indtage per uge

Det mest kvalificerede bud på, hvor meget man maksimalt må drikke om ugen - får du fra Sundhedsstyrelsen, som anbefaler:

  • at kvinder maksimalt bør drikke 14 genstande om ugen
  • at mænd maksimalt bør drikke 21 genstande om ugen

De opsatte grænser for hvor meget man maksimalt bør indtage om ugen er i den høje end. Det forholder sig faktisk sådan, at man kan udvikle alkoholafhængighed, hvis man f.eks. indtager blot 2 genstande om dagen - dette sker for ca. 8% af de berørte grupper.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger tager udgangspunkt i forskning omkring alkoholens effekt på kroppen.

Drik maksimalt 5 genstande på én gang

Det forholder sig desværre sådan, at de fleste danskere drikker langt mere end 5 genstande på én gang. Når først humøret er højt og musikken spiller forsvinder fornuften og dråberne ryger ind.

Indtager man mere end 5 genstande på én gang vil kroppen tage langt mere skade end hvis man blot drak 2-3 genstande om dagen i f.eks. en uge. Det er tankevækkende forskning fra Sundhedsstyrelsen.

Man bør derfor maksimalt indtage 2-3 genstande på én gang, hvis man vil leve sundt, og længe - side om side med alkohol, dog i moderate mængder!

Tænk dig om, inden du drikker alkohol

I nogle situation bør man nok tænke sig om en ekstra gang, om det virkelig er nødvendigt og indtage et ekstra glas rosévin, også selvom solen står højt og humøret er i top.

Promillegrænsen i Danmark er (heldigvis) sat lavt og der skal ikke meget til førend man bør lade nøglen ligge til køretøjet, motoriseret eller ej. Ja, man må ej heller føre en cykel i beruset tilstand...

Vi er også vilde med vin!

Vi er også vilde med vin her hos Vinico, og du skal selvfølgelig ikke lade dig skræmme (alt for meget) af ovenstående alvorlige opsang til os alle.

Alkohol - rødvin, hvidvin, whisky, gin og alle de andre lækre dråber er befriende, men kun hvis de nydes på en ansvarlig måde!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 4. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 21. juli 2020.

Du vil måske også læse om...

Mousserende vin: Hvad betyder brut, sec, demi sec osv.?

Mousserende vin: Hvad betyder brut, sec, demi sec osv.?

af Tobias, skribent & vinentusiast
Skal den mousserende vin være brut, sec, demi sec eller noget helt fjerde? Hvad er forskellen på de forskellige...
Hold vinen kold i sommervarmen, få vores 5 tips lige her!

Hold vinen kold i sommervarmen, få vores 5 tips lige her!

af Tobias, skribent & vinentusiast
At holde vinen kold i sommervarmen kan være noget af en bedrift. Vi har nok ikke opfundet den dybe tallerken, men vi har...
Sød vin? Se de 5 bedste søde vine lige her!

Sød vin? Se de 5 bedste søde vine lige her!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Sød vin er meget mere end blot vin proppet med sødme. Går man i dybden med de søde vine vil man opleve hvordan...
Er der forskel på stille vin & mousserende vin?

Er der forskel på stille vin & mousserende vin?

af Tobias, skribent & vinentusiast
Du er formentlig allerede bekendt med, at nogle vine har bobler og dermed går under betegnelsen mousserende vin....