Hyldeblomstchampagne opskrift - så nemt er det!

Hyldeblomstchampagne er lige niveauet over den klassiske, men mindst ligeså skønne sommerdrik - hyldeblomstsaft. Det tager noget længere tid og lave hjemmelavet hyldeblomst champagne da saften skal gære før boblerne kommer. Det er dog det hele værd! Champagne med hyldeblomst går godt til sommerens desserter og er faktisk slet ikke så svært og lave. Prikkende bobler, smag af hyldeblomst… man kan næsten mærke varmen og solen!

Hyldeblomstchampagne opskrift - så nemt er det!

🥇Dagens tilbud på champagne

"Brimoncourt Blanc de Blancs er perfekt som apéritif og balancerer smukt en frisk profil med en fyldig Champagnestil. Det er en præcis og knivskarp Champagne du her får i glasset. Den klassiske..."

210 kr.
458 kr.

Hyldeblomstchampagne opskrift

Færdig på 00:25 • 5 stjerner fra 27 anmeldelser

Ingredienser

  • 2 liter vand
  • 350 g sukker
  • Saft og citronskal fra 1-2 økologiske citroner
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 10 hyldeblomstskærme, udsprungne
  • En knivspids tørgær

Fremgangsmåde

  • Hæld vand og sukker i en stor gryde, og varm op under omrøring, indtil sukkeret er opløst
  • Efterfyld med koldt vand fra hanen, så du har ca. 3 liter saft i alt
  • Lad sagten afkøle til ca. 25 grader
  • Tilsæt herefter citronskal og saft, eddike, hyldeblomstskærme, tørgær, og rør rundt
  • Dæk saften med et rent viskestykke, og lad saften gære i et køligt og luftigt rum henover et par dage
  • Se til din saft efter to dage. Hvis overfladen ikke skummer, er gæringsprocessen endnu ikke startet. Tilføj evt. en knivspids tørgær.
  • Lad blandingen fortsætte sin gæring, tildækket med et rent viskestykke henover de næste 4 dage
  • Hæld saften gennem en finmasket sigte, og hæld saften på steriliserede champagneflasker med påsat champagneprop/kapsel, patentflasker eller plastflasker med skruelåg. HUSK at bryggen fortsætter sin gæring og kan danne et højt tryk inde i flasken
  • Når flaskerne er poppet skal de eftergære i mindst en uges tid
  • Server herefter afkølet, forfriskende hjemmelavet hyldeblomst champagne

Tips: Hjemmelavet hyldeblomstchampagne

Når det kommer til holdbarhed kan hjemmelavet hyldeblomstchampagne fint holde sig i flere måneder. Husk blot en kølig opbevaring.

Når saften skal hældes på flaske er det utroligt vigtigt, at det er rene flasker man hælder op i. Er du det mindste i tvivl om hvorvidt de er sterile og rene bør du sterilisere dem med kogende vand. Som beskrevet i opskriften filtreres hyldeblomstskærmene fra mosten hvorefter den hældes på de rengjorte flasker. Straks efter påfyldning bør flaskerne proppes så efterkarboneringen kan begynde.

Prikken over i’et til din hyldeblomstchampagne vil være ægte champagneflasker. Man bør ikke spøge med den efterkarbonering der finder sted i flasken. Trykket bliver ekstremt højt, hvilket en champagneflaske kan modstå. En sjov detalje vil være, at en typisk champagneflaske vejer et kilo, hvor ‘almindelige vinflasker’ vejer langt mindre. Lette flasker kan eksplodere - så overvej det en ekstra gang. Efter påfyldning på rene (champagneflasker) flasker er det blot og vente en lille uges tid og din hyldeblomstchampagne er færdig.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 4. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 11. juli 2020.

Du vil måske også læse om...

Vin til torsk, vælg den bedste vin til lys fisk!

Vin til torsk, vælg den bedste vin til lys fisk!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Torsk er i sig selv et utroligt lækkert måltid - så hvorfor ikke lade den bedste vin til lys fisk følge trop? Giv...
Økologisk vin, hvad er det? Få svaret her!

Økologisk vin, hvad er det? Få svaret her!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Økologisk vin er en spændende tilgang til vin, som vinder mer og mer indpas i vinbutikker og vinafdelinger rundt...
Vin uden årgang, non vintage vin, hvad er det?

Vin uden årgang, non vintage vin, hvad er det?

af Tobias, skribent & vinentusiast
Står du med en vin uden årgang? Så er det ikke det store problem, men hvordan er det så lige med de vine hvor der...
Syrah en god begyndervin, læs her hvorfor!

Syrah en god begyndervin, læs her hvorfor!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Rødvinsdruen syrah er en sand klassiker, som hører til i de sydfranske vinregioner. Syrah kan repræsentere både den...