Vin til pizza, de her vine drikker man til pizza

Vin og pizza kan gå noget så fint hånd i hånd. Man skal jo blot huske på, at når det kommer til vin, at der ikke er nogle ‘regler’ for hvad hvad man drikker til hvilken ret. Læs med og få mit bud på den bedste pizzavin, men gør dig endelig dine egne erfaringer. Vin-snobberi findes ikke her hos Vinico; så drikker du rosévin til pizza skal du ikke høre noget herfra. Læs med nedenfor og få mit take på den bedste vin til pizza!

Vin til pizza, de her vine drikker man til pizza

Den bedste vin til pizza findes i udgangspunktet

Når der kommer til pizza er variationerne af bund og fyld uendelige. Nogle pizzeriaer laver fuldkornsbunde og andre den måske mere klassiske lys bund af ren hvedemel eller italienernes favorit mel - TIPO 00. Hertil kommer udvalget af fyld, som ligeså spænder vidt og bredt.

Så om man siger vin til pizza eller måske i virkeligheden vender scenariet og siger pizza til vin; kan give forskellige tilgange.

Tager jeg udgangspunkt i en klassisk hvidbundet pizza med tomatsauce og ost, så er vi kommet et god stykke og har en Pizza Margherita, som måske også har fået tilført lidt hvidløg, olie og basilikum. Herfra er pizzaens veje mange.

Sådan finder du pizzavin

Udgangspunktet for og finde den bedste pizzavin kunne være tomatsaucen. Smagen af tomatsauce skal matches, og det bliver den på bedste vis med en sød vin.

En tung rødvin kan ødelægge en delikat pizza, hvorimod en kraftig pizza kan tage livet af en frisk hvidvin.

  • Tung vin til en kraftig smagende pizza, f.eks. pepperoni pizza
  • Frisk hvidvin til en delikat pizza, f.eks. en hvid pizza, kartoffelpizza

Den bedste vin til pizza er...

Det og sætte to streger under et facit er farligt, da det hurtigt giver en rigtig og forkert. Vi smager alle vin forskelligt, hvorfor nogen måske er til rosévin og pizza, nogle til hvidvin og pizza og slutteligt vil nogen være til rødvin og pizza.

Jeg kan da allerede nu afsløre, at jeg personligt har prøvet alle kombinationer. Jeg må dog nok indrømme, at min favorit kombination af vin og pizza er en primitivo rødvin og pepperoni pizza. Skal jeg følge eksperterne vil rådet lyde noget i retning af:

  • Vælg en kraftig zinfandel, Primitivo o.l. til en kraftig smagende pizza, f.eks. pepperoni pizza
  • Vælg en let chardonnay, pinot gris o.l. til en let pizza, f.eks. hvid pizza, kartoffelpizza
Bedøm denne artikel
61 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 15. juli 2020.
T