Vin til torsk, vælg den bedste vin til lys fisk!

Torsk er i sig selv et utroligt lækkert måltid - så hvorfor ikke lade den bedste vin til lys fisk følge trop? Giv evt. torsken selskab i form af forårets og sommerens nye kartofler og urter, eller efterårets og vinterens rodfrugter bagte rodfrugter.

Vin til torsk, vælg den bedste vin til lys fisk!

🥇Dagens tilbud på sauvignon blanc

"Duckhorn Vineyards har siden 1982 lavet denne fyldige og elegante Sauvignon Blanc fra egne marker og udvalgte marker i Napa Valley. Sauvignon Blanc er blended med en anelse Sémillon for at give..."

149 kr.
249 kr.

Vin til torsk, den lyse fisk

Torsk er en fisk med lyst kød og en meget mild smag. Det lyse kød bør i min optik ikke ledsages af en alt for voldsom vin.

Niveauet af kraft og fylde i vinen bør justeres efter tilberedningsmetoden og ikke mindst tilbehøret, og måske ikke det lyse kød i sig selv.

Bedste vin til til kogt torsk

Den bedste vin til kogt torsk serveret med urter og bagte rodfrugter vil være en sauvignon blanc.

Bedste vin til skindstegt torsk

Steger du torskefileten med skind på enten pande eller grill, bør vinen have mere fylde og gerne være fadlagret. En god hvidvin til denne tilberedning vil være en oversøisk chardonnay med fylde og kraft.

Ønsker du derimod en rødvin til torsk, vil en kølig bourgogne, beaujolais eller måske den tyske spätburgunder fungere utroligt godt hertil. Tilbehøret det stegte/grillede kød serveres med på gerne have en vis fylde på tallerkenen.

Vin til lette torskeretter

Til dampet eller bagt torsk vil en sancerre, pouilly-fumé eller anden sauvignon blanc-vin generelt set fungere godt.

Vin til kogt torsk med sennepssauce

Til kogt torsk serveret med sennepssauce skal vinen gerne have en smule sødme der kan matche smagsindtrykkene på bedste vis. En oversøisk sauvignon blanc vil være et godt bud på en god vin hertil.

Hvornår er det sæson for torsk?

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Fiskekalenderen.dk, som i øvrigt har en fiskekalender for torsk, hvis man har en lystfisker gemt i sig.

En god tommelfingerregel siger, at alle måneder hvori r indgår, er sæson for torsk. En god, men gammel, tommelfingerregel, der tager afsæt i datidens mulighed for opbevaring af fisk i de varme sommermåneder. I dag er det mere et EU’s fiskekvoter, der afgør, hvor og hvornår der må fiskes torsk i industrien.

Højsæson for torsk er alle måneder, undtagen sensommerens varmere måneder - juli, august og september. Det er specielt omkring nytår, at torskene er store og fede, men ofte få.

Som lystfisker må du dog fange torsk året rundt.

Afrunding

En afrunding og konklusion på den bedste vin til torsk vil være, at man nok aldrig vil gå helt galt i byen, hvis man har en sauvignon blanc eller en oversøisk chardonnay klar i sit vinkøleskab. En kølig bourgogne eller beaujolais vil ligeså fungere godt til torsk.

Har du en lystfisker gemt i dig kan torsk fås ‘billigt’, men ellers skal man nok regne med at betale mellem 150 - 350 kr. kiloet, afhængig af ønsket udskæring. I 1911 var gennemsnitsprisen blot 19 øre kiloet, wow!

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 30. september 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 30. september 2020.

Du vil måske også læse om...

Økologisk vin, hvad er det? Få svaret her!

Økologisk vin, hvad er det? Få svaret her!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Økologisk vin er en spændende tilgang til vin, som vinder mer og mer indpas i vinbutikker og vinafdelinger rundt...
Vin uden årgang, non vintage vin, hvad er det?

Vin uden årgang, non vintage vin, hvad er det?

af Tobias, skribent & vinentusiast
Står du med en vin uden årgang? Så er det ikke det store problem, men hvordan er det så lige med de vine hvor der...
Syrah en god begyndervin, læs her hvorfor!

Syrah en god begyndervin, læs her hvorfor!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Rødvinsdruen syrah er en sand klassiker, som hører til i de sydfranske vinregioner. Syrah kan repræsentere både den...
Biodynamisk vin, hvad er det? Få svaret her!

Biodynamisk vin, hvad er det? Få svaret her!

af Tobias, skribent & vinentusiast
Der findes økologisk vin, og så findes der biodynamisk vin! Begrebet biodynamik dækker over mere end blot...